Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Angelica Jansson tog SM-silver

Nynäshamnaren Angelica Jansson kammade hem en silverplats i de svenska mästerskapen i skeet-skytte. Efter några år av uppehåll var silvret en bra start på vägen tillbaka mot världstoppen.

Uppsala Jaktskytte var värd för årets SM i lerduveskyttedisciplinen skeet, som gick av stapeln i början av juli.

För Angelica Jansson från Nynäshamn inleddes tävlingen riktigt bra och hon gick utan problem vidare till semifinal. I semifinalen sköt hon bäst av samtliga sex deltagande och gick till final där hon ställdes mot Therese Lundqvist från Uppsala. Där sköt de helt lika och sudden death fick avgöra tävlingen.

– Jag missade tyvärr mitt första skott och förlorade. Direkt efter var man ju så klart besviken, men i efterhand är jag nöjd med min insats. Det var en jättekul tävling, säger Angelica Jansson.

Angelica Jansson tillhörde en av de allra bästa i Sverige inom sporten innan hon 2012 fick barn och då tog några års uppehåll från sporten. Nu är hon tillbaka och siktet är inställt på EM nästa år.

– Det jag har tappat är tävlingsrutinerna. Det enda jag kan göra är att hålla i gång under hösten och toppa formen när uttagningarna till EM är i april, säger Angelica Jansson.

Angelicas bror, Henrik, som tillhör den absoluta världseliten inom sporten, kom sexa i SM. Men redan på torsdag, den 23 juli, får han chansen till revansch då det är EM i Maribor, Slovenien.