Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ankaret i Nynäshamn firar fem år – har blivit favorit hos operapublik och aw-gäng: "Ger Folkets Hus liv"

För fem år sedan väckte Folkets Hus Nynäshamn liv i den sedan länge nedlagda puben Ankaret. Puben, som har blivit en favorit för både för aw-gäng och operaminglare har nu fått en rejäl ansiktslyftning och utrustats med ett helt nytt kök.

– Vi brukar säga att vi har Nynäshamns yngsta och tyngsta bar. För att den är ny och för att den är helt byggd i sten, säger Annelie Ohlsson, chefen för Folkets Hus.

Det var just Annelie som för fem-sex år sedan fick tanken på att öppna Ankaret igen. Puben var då nedlagd sedan många år tillbaka, men när en hyresgäst flyttade ut började Annelie och hennes personal fixa i ordning lokalen.

– Vi drog igång i liten skala och sedan har det blivit bättre och bättre. När vi renoverade och utrustade puben med ett komplett kök förra året målade vi även om. Nu har vi fått mycket beröm av gästerna för att det är så mysigt, säger Ohlsson.

I nuläget har baren öppen på fredag- och lördagskvällar, samt biokvällar då många förköpt biljetter. Fredagarna inleds med after work och happy hour mellan klockan tre och fem på eftermiddagen. För dem som vill lägga in en rolig aktivitet efter jobbet finns både en golfsimulator och ett boulespel. Sedan kommer mat- och bargästerna, som ofta bjuds på livemusik från trubadurer eller rock- och popband.

Vill du veta mer om vad som händer på Ankaret i höst? Läs mer här.

Mikael Persson och Morgan Moberg, bioansvariga, berättar att det är många band som vill spela på Ankaret.

– Vi får en eller två förfrågningar varje vecka från band som vill komma till oss och spela. Vi försöker få till en bra mix med lokala band och gäster utifrån. Vi har bland annat ett bra samarbete med Trubadurtåget och Micke Lindström, säger Persson.

De lördagar när bion bjuder in till operaföreställning, direkt från Metropolitan i New York, får Ankaret en annan gestaltning med tilltugg och bubbel i pausen. Operaföreställningarna har blivit allt mer populära och minst lika populära är operetterna, med Henrik Dorsins medverkan i "Glada änkan" från Stockholmsoperan för tre år sedan som absolut höjdpunkt.

Här kan du få veta mer om höstens evenemang

Även i samband med populära bioföreställningar, eller när Folkets Hus bjuder in till ståuppkomik eller konserter med kända artister, har Ankaret en central roll. Över huvud taget ser Annelie Ohlsson och Mikael Persson gärna att den stora foajén på nedervåningen får mer liv.

– Det händer inte så mycket i Nynäshamn mellan september och maj, och det är där vi vill bidra genom att ge Folkets Hus mer liv. Vi har en stor foajé och vi har många idéer om vad den skulle kunna användas till, säger Annelie.

Ett exempel är den stora festen som arrangerades på juldagen, där foajén fylldes av middagsgäster och senare på kvällen förvandlades till ett dansgolv.

Restaurangen "En trappa upp" är öppen måndag - torsdag, se menyn och boka bord här.

Annelie och Mikael tror att många människor i Sverige förknippar namnet Folkets Hus med något tråkigt. Men besökarna här, oavsett om de ska gå på bio eller bara låna en bok på biblioteket, brukar upptäcka att Folkets Hus Nynäshamn i själva verket är en riktig liten pärla.

Ovan artikel är framtagen av Brand Studio Mittmedia och Folkets Hus Nynäshamn och är ej en artikel av nyhetsredaktionen.