Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Anna Kinberg Batra möblerar om i Moderaterna: "Jag är beredd att göra de förändringar som krävs"

Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé får lämna sin post. Han blir i stället ansvarig för rättsfrågorna i partiet.

Beskedet kom från Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på fredagen under en presskonferens. Tobias Tobé tar därmed över Beatrice Asks uppgifter i partiet. Moderatledaren vill att partiet ska växla upp arbetet i just rätts- och trygghetsfrågor, rapporterar Aftonbladet.

– Beatrice Ask kommer att lämna rättsfrågorna, jag kommer att återkomma om hennes roll. Tomas Tobé kommer i stället att ta ansvar för dessa frågor, sade Anna Kinberg Batra under pressträffen, skriver Expressen.

Presskonferensen hölls med anledning av partiets situation med sjunkande opinionssiffror. I den senaste mätningen från SCB rasar Moderaterna med 4,7 procentenheter till 18,1 procent.

– Jag är i en förtroendekris. Det inser jag fullt ut och tar även ansvar för. Vi moderater är också i en förtroendekris. Jag känner en stark beslutsamhet över att vi kan och jag vill se till att vi kan gå starkare ut ur detta, sade Anna Kinberg Batra, rapporterar Expressen.

Moderatledaren sade också att det kan bli aktuellt med ytterligare förändringar i partiet. Enligt uppgift till Expressen har Anna Kinberg Batra planer på att genomföra stora förändringar i partiet. Det kan till exempel handla om partiets talespersoner.

– Det kan krävas mer, jag är beredd att göra de förändringar som krävs för att vi ska ta oss ur det här, säger Anna Kinberg Batra till Aftonbladet om eventuella förändringar i partiet.

Däremot klargjorde Anna Kinberg Batra att hon inte tänker avgå som partiledare, skriver Expressen.