Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äntligen måndag i sockenstugan

Besökare fick äta gott och ta del av underhållning när Ösmo-Torö församling bjöd in till sockenstugan i Ösmo.

Anmäl text- och faktafel

Vi har tidigare läst om kyrkans satsning med att anordna sopplunch på torsdagarna. Nu har det tydligen utvecklats i att omfatta luncher med varierande meny. Dessutom är dagen ändrad till måndag. Kanske är det en del som haft en händelselös helg och på söndagskvällen tänker, åh i morgon är det äntligen måndag!

Då kan man nämligen besöka sockenstugan i Ösmo, precis bredvid kyrkan, få sig en god lunch för ett facilt pris, lyssna till någon form av underhållning och inte minst träffa, prata och utbyta tankar med trevliga människor.

Vi gjorde det i måndags den 16 september, på förslag av en bekant. Väl komna till sockenstugan möttes vi i “farstun” av en glad och trevlig dam, som bjöd in oss till bords.

Inne i rummet satt redan ungefär 20 människor och åt av den härliga maten, vilket denna dag var kassler med potatisgratäng, kaffe och god kaka.

För underhållningen stod trubadurerna Lars Haeggström och Lennart Clervall. De kan man säga är traktens stöttepelare då det gäller underhållning.

Det leddes allsång och den nu mätta och belåtna publiken deltog intensivt i den glada sången. Efter den glädjerika timmen följde en liten frågesport med tema “olika länder och deras mat”.

Det kunde vara lite knepigt, eftersom det kanske inte är så lätt att veta vilka maträtter man förknippar med olika länder. Man gissade på en kötträtt, men det var faktiskt ett bröd! En fiskrätt blev en soppa och så vidare. Frågeleken leddes av Fredrik Lindström och hans glada medhjälpare, som vi till nästa besök ska ta reda på vad hon heter!

Det här var för oss en trevlig och opretentiös bekantskap som vi gärna kommer att besöka vid flera tillfällen. Alltså måndagar mellan kl. 11.00 – 15.00, med servering av lunch från klockan 12.00.

Anna och Max Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel