Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Arbottna Horse Show på Muskö i helgen

Den 5 och 6 augusti är det dags för Arbottna Horse Show på Muskö. Ett fyrtiotal pigga ponnyer och hästar tävlar då i fälttävlan.

Den första upplagan av Arbottna Horse Show gick av stapeln i fjol och nu är det dags igen. Det är en satsning inom fälttävlanssporten med tävlingar för både hästar och ponnyer. Tävlingarna i år är på lördag den 5 och söndag den 6 augusti.

Arrangören är Muskö Hästsportsförening och Muskö Festival & Country Fair arrangerar även andra aktiviteter i samband med tävlingarna. Det blir marknad, barnens zoo och musikuppträdanden.

– Det är som alltid full fart nu sista veckan men allting har gått bra, säger Beatrice Gustafsson som är ordförande i Muskö Hästsportsförening.

Ett av de anmälda ekipagen tävlar för Muskö Hästsportsförening i klassen P70, Cornelia Skytt på ponnyn Garbergsuddens Saga. Klasserna är: H90 som är för hästar med 90 centimeters höga hinder, P90 för ponnyer med 90 centimeters hinder och P70 för ponnyer där hindren är 70 centimeter. På lördag är H90 där hästarna gör upp och på söndag är ponnyklasserna P90 och P70.

– Det blir två intensiva och jätteroliga tävlingsdagar, säger Beatrice Gustafson.

Fälttävlan består av de tre momenten dressyr, banhoppning och terränghoppning. I helgen börjar tävlingarna klockan 9.30 med dressyr och banhoppning. Terränghoppningen är på eftermiddagarna klockan 14. På terrängbanan finns mellan elva till sjutton olika hinder, beroende på klass.

– Vi har rustat upp och dekorerat terrängbanan i år och det ska bli roligt att visa upp den för alla tävlande och besökare, säger Beatrice Gustafson.

En stor skillnad från förra årets Arbottna Horse Show är att anslutningen mellan dressyren, banhoppningen och terrängen i år är direkt. Det underlättar för besökarna som då enkelt kan följa alla tre moment.

– Jag ser fram emot att välkomna alla tävlande och besökare. Det ska bli kul att njuta av fina ritter och att få dela ut fina priser, säger Beatrice Gustafson.