Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Årets vanligaste födelsedag!

Fyller du år? Grattis. Det gör 25 175 andra också. Den 15 april är nämligen den vanligaste födelsedagen i Sverige. Ovanligast är – förstås – skottdagen den 29 februari, som bara inträffar vart fjärde år.

Den 15 april är den allra vanligaste födelsedagen bland personer födda i Sverige. Hela 25 176 personer firar sin födelsedag just i dag.

Näst vanligast är den 22 mars och den tredje vanligaste födelsedagen är den 10 april.

Just april är traditionellt en månad då många barn föds, vilket förstås hör ihop med vad som händer nio månader tidigare. Och precis, det verkar vara den varma sommarmånaden juli som är extra inspirerande när det gäller barnalstring. Kanske är det semestern?

Men faktum är att Statistiska Centralbyråns statistik över födda visar att månaden juli under de senaste åren har gått om april när det gäller antal födda i Sverige. Under år 2008 föddes det flest bebisar, 10 137 stycken, under juli månad. Juli hade också flest nyfödda under år 2009. Då föddes 10 341 små.

Den ovanligaste födelsedagen i Sverige är på skottdagen, den 29 februari. Det är förstås för att den bara infaller vart fjärde år. Även ett halvdussin födelsedagar runt juldagarna ligger i botten på listan över de vanligaste födelsedagarna. Men den ovanligaste ”vanliga” dagen att fylla år på är den 21 november. Då fyller ”bara” 19 149 personer år.