Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Att vandalisera valaffischer är ett hot mot demokrati och yttrandefrihet

Vi i Sorundanet Nynäshamns kommunparti vill gärna förklara varför vi först inte ställde oss bakom den gemensamma insändaren från fullmäktigepartierna om vandaliserade valaffischer.

Anmäl text- och faktafel

Den information vi fick var att alla partier skulle ta bort samtliga valaffischer för att undvika fortsatt vandalisering och för att förklara detta skulle alla partier skriva under insändaren. Vi frågade våra medlemmar, som lägger mycket tid på att göra våra skyltar och åka runt och sätta upp dem, hur de ställer sig till detta. Resultatet är att vi har tagit beslut att inte ställa oss bakom den föreslagna insändaren utan skriva en egen, eftersom att ta ner skyltarna vore att ge vika för de antidemokratiska krafterna och låta dem vinna och få som de vill.

Vi beklagar att kommunikationen till oss var bristfällig. Vi hade inte haft några invändningar mot att skriva under den insändare som publicerades, men vi anser inte att affischerna ska tas bort.

Lena Dafgård, partiledare och kandidat till kommunfullmäktige

För Sorundanet Nynäshamns kommunparti

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel