Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Baden behöver akut upprustning

Kommunens badplatser är i stort behov av upprustning inför sommaren. Störst insatser krävs på Nickstabadet i Nynäshamn och på Rangstabadet i Sorunda.

Annons

Nynäshamns kommun har inspekterat alla badplatser inför sommaren. Genomgången visar att behovet av upprustning är akut. Konsekvensen om de inte genomförs kan bli att vissa bad måste stängas.

Störst insatser krävs på Nickstabadet i Nynäshamn och på Rangstabadet i Sorunda. På Nickstabadet är bryggpålarna ruttna och i så dåligt skick att bryggorna måste stängas av om de inte åtgärdas. Hopptornet har blivit illa åtgånget av fukt och behöver också stora reparationsinsatser.

Bryggorna på Rangsta har länge varit på tal. De senaste åren har de lagats akut, och nu behövs ett nytt bryggsystem som kan stå emot vinterns islossing. På andra bad handlar det om att komplettera bryggor och räddningsutrusting.

– Det är omfattande åtgärder som krävs för att kunna garantera säkerheten på våra badplatser. Planen är att hinna genomföra alla nödvändiga åtgärder innan badsäsongen drar i gång, meddelar Jesper Skoglund, stadsmiljöchef på Nynäshamns kommun.

Upprustningen beräknas kosta 4,1 miljoner kronor. I onsdags sade kommunstyrelsen ja till investeringen. Ärendet ska även behandlas i kommunfullmäktige.

Annons