Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banancupen blev en härlig uppvisning av ungdomarna

Banancupen i schack avgjordes i ungdomshuset Villan i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

Att det var Mors dag och EU-valdag hindrade inte deltagarna att komma till en nio ronders schacktävling. Nynäs egen Benny Kellner var enhällig tävlingsledare och domare. Rättvisa domslut och tips om hur man blir en bättre schackspelare var några ledord under tävlingen.

Hur gick det i Banancupen, jo den som vann heter Amandus Hallqvist och representerar SK Rockaden, Stockholm. Bäst från Nynäshamnsområdet blev Giulia Pauweis, Stora Vika SK, bara 8 år, på tionde plats.

Förutom ekologiska bananer fick alla deltagarna fina medaljer som pris.

Nynäshamns Schackklubb passade på att ha sitt årsmöte och där valdes Jan Wikander till ordförande för ytterligare ett år. Årsmötet beslöt även att utse Björn Larsson till hedersmedlem efter många år som schackledare i Nynäshamns SK. Föreningen ser fram emot ett bra samarbete med kommunstyrelsen och skolorna för höstens satsningar.

Efter årsmötet så blev det en kort resa till Stora Vika SK:s årsmöte. Även här så valdes Jan Wikander till ordförande på ett år.

En stor profil i Nynäshamn är konstnären Sam Westerholm. Sam har lagt ner många år för en i schacksammanhang väldigt framgångsrik klubb, Stora Vika SK. Det som är tråkigt för klubben att de duktigaste juniorerna får erbjudande av de större klubbarna i Stockholm. Årsmötet beslöt enhälligt att utse Sam till en mycket värdig hedersmedlem.

Bägge klubbarna fattade beslut, på sina respektive årsmöten, att under hösten 2019 slå ihop sina föreningar. Vi måste få upp schackintresset i kommunen och det kan vi göra med ett större medlemsunderlag, anser Jan Wikander.

Inger Hedman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel