Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteket – en plats med så mycket mer än bara böcker

 
NP:s ung-redaktion
Visa alla artiklar

Nynäshamns bibliotek är en underbar plats. Men det kommer bara ungefär 500 besökare per dag, och av dessa är det ungefär 400 personer som lånar böcker. Det kanske verkar mycket men enligt folkräkningen år 2010 är det bara lite under 4 procent av Nynäshamns population.

När man tänker på ett bibliotek så tänker man oftast på en tråkig plats med enbart en massa tråkiga faktaböcker. Det skulle kunna förklara den låga besöksmängden. Men denna bild av Nynäshamns bibliotek är helt fel! Det finns så mycket mer.

Det finns alla typer av böcker för alla målgrupper och åldrar, allt från faktaböcker och språkböcker till deckare och fantasyböcker. Det finns även böcker på olika språk, både läroböcker och för underhållning.

Om man inte tycker om att läsa finns det en del annat att göra i biblioteket. Det finns ljudböcker, filmer och till och med musik. Man erbjuder även gratis wi-fi så att man kan sitta och plugga, arbeta eller bara sitta och nätsurfa. Då och då har de konstutställningar också.

Men det jag finner allra mest lockande med biblioteket är lugnet. Det är underbart tyst och trevligt, men det är samtidigt inte kusligt tyst. Det är ett välkomnande lugn. Personligen känner jag mig ibland nästan mer bekväm och lugn i biblioteket än hemma på mitt eget rum.

Daniel Qvick, NP:s ung-redaktion