Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: En kvarts sekel sedan Nynäshamns polisstation nyinvigdes

Max Möllerfält, pensionerad polis, berättar i en artikel om när polisstationen i Nynäshamn nyinvigdes 1995.

Med pompa och ståt invigdes polisstationen i Nynäshamn för 25 år sedan. Stationen hade under en tid genomgått omfattande ombyggnad och renovering, men hela tiden hade den ordinarie polisverksamheten kunnat fortgå relativt ostört i byggnaden.

Det var inför den så kallade närpolisreformen, som i landet pågick mellan åren 1993-1998, som den här upprustningen av Nynäshamns polisstation utförts.

Inför invigningsceremonin hade ett åttiotal inbjudningar utgått till personer från kommunen, näringslivet och polisverksamheten. Gästerna möttes i entrén av närpolisområdets chef Rolf Edberg och värdinnan Gunilla Linder. Blommor och presenter överlämnades av besökarna.

Invigningstalare var polismästare Per Fryksén från Södertörns polismästardistrikt, länspolismästare Sven-Åke Hjälmroth samt landshövding Ulf Adelsohn, som genom att klippa ett gulblått band svarade för ett historiskt införande av närpolisverksamhet i kommunen. (I verkligheten var det väl något som i alla tider skett i vår lilla stad/kommun).

Kommunfullmäktiges ordförande Tommy Söderblom uttalade den tillfredsställelse man från kommunens sida såg med reformen och att man visste att personalbehovet var uppfyllt. Poliskommissarie Rolf Edberg tackade för alla vänliga lyckönskningar. En ensemble från Stockholmspolisens musikkår spelade en invigningsfanfar och därefter blev det mingel och gästerna kunde gå husesyn i lokalerna.

Max Möllerfält

e

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel