Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sorundabo inblandad i tjuvkollektiv – knyckte allt från motorolja till machete

Em man som bor i Sorunda stal mobiltelefoner, ammunition och en rad andra varor. Nu har han blivit dömd och ska genomgå behandling för sitt narkotikamissbruk.

Annons

Sex personer har nyligen dömts i Umeå tingsrätt för att ha varit involverade i en rad stölder. De har varit verksamma i olika konstellationer och alla sex deltog därför inte vid samtliga tillfällen som behandlas i domen.

En av de dömda är en man i 20-årsåldern, som bor i Sorunda. Han medverkade i början av 2017 i fyra olika inbrott i ett antal butiker i Umeå.

Mannen från Sorunda var tillsammans med tre andra män med om att stjäla elva mobiltelefoner från en större elektronikbutik. Sorundabon har också berättat att han vid tillfället försökte – men misslyckades med – att ta med sig en surfplatta.

Vid ett annat tillfälle genomförde mannen från Sorunda en stöldturné tillsammans med två andra män och en kvinna. Från den första butiken tog de två rakapparater och från den den andra tog de tio liter motorolja. I den tredje butiken lade de vantarna på en laddare, en kikare, en machete och ammunition till soft air gun.

Mannen har erkänt brotten och förklarat att han är villig att betala skadestånd till de butiker som han har brutit sig in i. I domen framgår att mannen har begått brotten för att kunna finansiera sitt missbruk av cannabis. Han har dömts till skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram för att komma tillrätta med sina drogproblem.

Mer läsning

Annons