Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blandad kompott när PRO i Nynäshamn höll månadsmöte

En rad olika frågor avhandlades när PRO i Nynäshamn hade sitt månadsmöte.

Anmäl text- och faktafel

PRO s månadsmöte 2019-04-24 i Folkets hus och Mysingen en solig dag lockade cirka 55 medlemmar och andra intresserade att sluta upp för att under eftermiddagen lyssna till ett föredrag av två Galärer, som efter att ordförande Berit hälsat alla välkomna och Elisabet som ansvarig för underhållningen, presenterat Åke Nilsson och Ulf Wahlström. De berättade om vad som hände redan då tsar Peter den store och kung Karl XII utvecklade sina marina stridskrafter och via kung Gustav Vasa som bildade flottan, tog vi oss så småningom fram till våra dagar och planeringen och byggandet av Muskö örlogshamn.

Vi fick några anekdoter oss till livs och också veta hur mycket material det har gått åt för byggandet, flera jordklot runt! Bara för att öppna en bra arbetsplats 1969 som sedan stängdes 2004 då den stora uppsägningen kom på Örlogsvarvet. Herrarna arbeta med att sammanställa allt de har funnit i många arkiv, både skrivna och berättade till en bok som kommer att bli intressant att läsa så småningom. De avtackades med applåder och ett bidrag för utgivandet av nämnda bok.

Efter att dagens kaffe med smörgås serverats så vidtog den delen där protokoll skulle föras och det för att valberedningen hade i uppdrag att fastställa några nya uppdrag. Då ordinarie sekreterare inte fanns på plats fick vice Elisabet Nyblom ta uppgiften och till att justera utsågs Johnny Edholm. Så kom då Whille K fram och meddelade att Solveig Lundstedt har accepterat att bli sammankallande i resekommittén vilket godkändes av mötet och som ny ledamot i valberedningen föreslogs Einar Åkerström vilket också godkändes. Nu saknas nya ledamöter till studie- och resekommittéerna vilket valberedningen fortsätter arbeta med.

Vidare i medlemsinformationen fanns frågan om förtäringen på våra möten där smörgåsen ställdes mot bullen – kakan mot ingen förtäring alls och efter handuppräckning där förslaget om ingen förtäring alls vann stort så nu har medlemmarna sagt sitt. Fast vid speciella tillfällen kan det ju hända att det dyker upp en bulle eller smörgås i alla fall.

Enligt dagordningen skulle det redogöras för antalet medlemmar men det fanns ingen uppgift på det men en för dagen helt ny medlem fanns på plats och hälsades välkommen. Mötet fortsatte med information från Studierna – en del cirklar har slutat och andra fortsätter. Alla listor till Lars-Olof efter avslutad cirkel!

Leena berättade att nu är det boule i Svandammsparken på tisdagar och torsdagar och klot finns att låna. Karla berättade att Hallwyllska palatset och Nationalmuseum arbetas det med och till det sistnämnda går det bra att anmäla sig. Stephanie fyllde på med operan Carmelitersystrarna i maj.  Marianne inbjöd till sina resor där platser finns kvar till Österlen i höst. PRO-vetarna lyckades med en ny medarbetare, Ulla Norling, ta sig till tredje plats i Tyresö och går alltså vidare. Grattis till det!

Berit berättade att på distriktets årsmöte tog handlingarna slut långt innan alla hade kommit så mötet gav inte så mycket mer än ont i ryggen av träbänkarna. Whille berättade att PRO i samarbete med övriga pensionärsföreningar i kommunen har bett att få skriftligt svar på hur kommunen kommer att hantera kommande fall med personer som bor på äldreboende där ena partnern avlider. Efter det fick alla veta att nu har PRO:s Samorganisation fått ytterligare en firma som lämnar rabatt till våra medlemmar: HGbild lämnar 10 procent på förstoringar. Så var det dags för dagens lotteridragning med blandade vinster innan det önskades Trevlig sommar och vi syns på informationsmötet den 14 augusti.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel