Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blivande ingenjörer får chans att praktisera i Nynäshamn

Unga personer som funderar på att bli ingenjörer har i vår chansen att få en fyra månader lång och betald praktikplats i Nynäshamn. Det finns en plats på Nynäshamn kommun och en plats på Fuchs Lubricants.

Både regeringen och näringslivet vill att fler ungdomar i Sverige ska söka sig till högre tekninska utbildningar. Därför har satsningen Tekniksprånget, som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, startats.

Inom ramen för Tekniksprånget kan personer som är under 21 år få en fyra månader lång praktikplats. Praktikanterna får med stöd av handledare pröva på hur det är att vara ingenjör och får också en månadslön på 13 500 kronor.

För att kunna få en praktikplats måste man ha gått ut gymnasiet och ha den behörighet som krävs för att söka ingenjörsutbildningar vid högskolor eler universitet.

I Nynäshamn finns två olika praktikplatser att söka, till våren. Den ena är på Nynäshamns kommuns miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning och den andra är på smörjmedelsfabriken Fuchs Lubricants. Senast den 16 november måste man ha lämnat in sin ansökan, via www.teknikspranget.se.