Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bökman med i Oscarsbidrag

Jonatan Bökman från Nynäshamn har en av rollerna i Lasse Hallströms film ”Hypnotisören”. Nu står det klart att filmen blir Sveriges bidrag till 2012 års Oscarsnominering.

Regissören Lasse Hallström har efter många år i Hollywood återvänt till Sverige. Thrillern ”Hypnotisören” är hans första svenska film sedan ”Mer om oss barn i Bullerbyn” 1987.

17-åriga Jonatan Bökman från Nynäshamn har en av rollerna i filmen. Han syns tillsammans med stjärnor som Lena Olin och Mikael Persbrandt.

Den 28 september har ”Hypnotisören” premiär på svenska biografer. Innan dess ska den också visas på filmfestivalen i San Sebastian i Spanien. Filmen har sålts till över 30 länder utanför Norden.

Nu har Svenska Filminstitutet också beslutat att ”Hypnotisören” blir Sveriges bidrag till 2012 års Oscarsnomineringar. Det innebär att filmen har en chans att bli nominerad till en Oscar i klassen ”Bästa icke engelskspråkiga film”.

Filmer av Lasse Hallström har två gånger tidigare blivit nominerade till en Oscar. Svenska ”Mitt liv som hund” nominerades 1988 i klasserna bästa regi och bästa manus efter förlaga. I klassen för bästa regi blev 1999 även Hallströms Hollywoodfilm ”Ciderhusreglerna” nominerad.