Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmannen tipsade pensionärer om bra appar

Medlemmarna i PRO Nynäshamn fick tips om två bra appar när brandmannen Tony Kullman kom på besök.

Onsdagen den 11 december hade PRO Nynäshamn årets sista månadsmöte. Berit Åberg hälsade ett 70-tal gäster välkomna. Mötet inleddes med att PRO-kören under ledning av Kjell Andersson sjöng ett antal glada julmelodier. Efter framträdandet tackades kören med en varm applåd.

Mötet fortsatte med att Leone Kensdotter berättade om en resa till Hangö i södra Finland. Hon tipsade om en hel del sevärdheter under resan och visade på vackra bilder. PRO Nynäshamn planerar att genomföra en sådan resa under första halvan av 2020. Information kommer vid kommande månadsmöten, i sociala medier och i NP.

Därefter var det dags för lite allvar. Berit hälsade Tony Kullman, Södertörns brandförsvarsförbund, välkommen. Tony informerade om två appar för mobiler med appar:

112-appen som gör det möjligt för den på 112 som tar emot ett nödsamtal att exakt veta varifrån samtalet kommer.

HLR-appen, om du som har kunskap om hjärt- och lungräddning har den appen så när någon i din närhet behöver hjälp då får du ett meddelande i din mobiltelefon om var den personen finns.

Slutligen informerade han om en hel del andra faror vi ställs inför så här års. Kolla brandvarnaren! Släck ljusen och använd reflex på våra mörka gator och vägar! Tony tackades också med en varm applåd.

Nästa punkt på dagordningen var också mycket uppskattad. PRO Nynäshamn bjöd dagen till ära på kaffe med lussebullar och pepparkakor.

Sista punkten på dagordningen var lottdragning av lottbordets alla fina skänkta vinster med en huvudvinst i form av en stor varukorg med julkänsla, en gåva från en av våra matvarubutiker. Korgen drogs som sista vinst och vanns av en mycket glad Hillan Börjesson.

Berit tackade alla för visat intresse och välkomna åter den 15 januari. Sedan var det dags att bege sig ut i vinterrusket.

Johnny Jansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel