Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bröderna Eriksson nära att köra hem varsin titel

I helgen kan både Kevin och Oliver Eriksson försvara sina respektive titlar. Kevin kör i Grenland i Norge för att behålla titeln i skandinaviska RallyX Nordic och Oliver kör för att försvara titeln i Global Rallycross Championships litesklass i Los Angeles.

Stjärnbröderna i rallycross Kevin och Oliver Eriksson från Ösmo har båda chans att försvara sina respektive rallycrosstitlar i helgen.

Kevin Eriksson, som kör både i den skandinaviska serien RallyX Nordic och VM-serien, har ett utmärkt försprång inför sista deltävlingen i RallyX Nordic, som körs lördagen den 8 oktober i norska Grenland. Han leder med 18 poäng före Lukas Walfridsson med 30 poäng kvar att köra om.

Det ska alltså mycket till om Kevin Eriksson inte vinner titeln i mästerskapet.

– Om jag inte får en allt för katastrofal helg vinner jag serien. Kör jag bra i kvalet är segern klar, säger Kevin.

Han inledde RallyX Nordic med seger i de två första deltävlingarna. Därefter har han slutat fyra, fyra och tvåa. Och det är den höga lägstanivån som gör att han har mästerskapet som i en ask.

– Jag vill alltid vinna, det är därför jag tävlar. Jag rankar vinster högt och vill givetvis försvara min titel.

– Å andra sidan har den skandinaviska serien varit en serie där jag kan testa olika saker med bilen och ta lärdomar till VM.

Lillebror Oliver Eriksoson blev förra säsongen den yngsta mästaren någonsin i Global Rallycross Championchips (GRC) litesklass. Nu i helgen väntar de två avslutande deltävlingarna i Los Angeles. Den första avgörs i dag, fredag, och i morgon. Den sista deltävlingen körs på samma bana på söndag.

– Jag har tur att det är nio timmars tidsskillnad för då hinner jag följa hans race, säger Kevin.

Hur stora är Olivers chanser att försvara sin titel?

– Det gäller att vara bra när det gäller och jag tycker att Oliver är det. Han är en riktigt bra racer.

Oliver leder med 25 poäng före Cabot Bigham och med 29 poäng före teamkamraten Miki Weckström på tredje plats när det är 130 poäng kvar att köra om.

En deltävling i USA-baserade serien GRC innehåller två kvalheat per förare, två semifinalheat och ett finalheat. För kvalheaten och semifinalen får man fem poäng för seger, fyra poäng för en andraplats och så vidare. I finalen är det tio förare där segraren får 50 poäng och resterande förare får fem poäng färre för varje placering nedåt i resultatlistan.

– Oliver har haft mycket press på sig som mästare denna säsong. Han började lite trevande men har kört bra stora delar av säsongen och det är en styrka han har, att vara fokuserad när det väl gäller. Jag både tror och hoppas att han vinner igen, säger Kevin.