Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centrala Ösmo är inte landsbygd

Nynäshamns kommuns nya landsbygdsutskott ska inte ta upp frågor som handlar om tätorten Ösmo.

Annons

Det nystartade landsbygdsutskottet i Nynäshamns kommun har fått ett utredningsdirektiv. Landsbygden i Nynäshamns kommun ska kartläggas och beskrivas i syfte att ta fram ett landsbygdsprogram.

Programmet ska ange kommunens strategi för utvecklingen av landsbygden, och behandla frågor som infrastruktur, kollektivtrafik, samhällsservice och näringsliv.

Enligt kommunen kommer Ösmo tätort inte att ingå i studien (även om det av misstag står angivet i skrivelsen). Nynäshamns tätort omfattas av förklarliga skäl heller inte av landsbygdsutskottets arbete.

I direktivet skriver kommunen att hela Nynäshamns kommun visserligen klassas som landsbygd enligt Jordbruksverkets definition, men begreppet tillämpas annorlunda i detta fall. För att klassas som stadsområde ska en kommun ha en befolkning på minst 30 000 eller ha en tätort på minst 25 000 invånare, enligt Jordbruksverket.