Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att släppa sargen Bouveng

Det är dags att släppa sargen nu Harry Bouveng och presentera en plan för vad du vill göra med ditt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande.

En sak jag är stolt över i Nynäshamn är viljan att utveckla vår hembygd. Och det är helt nödvändigt. Vi kan inte stå still när omvärlden rör på sig. För att klara våra utmaningar måste vi bli fler invånare och växa i minst samma takt som andra kommuner. Den enda chans vi har till att möta pessimism och misströstan är att vi skapar tillväxt och därmed mer resurser.

Tyvärr måste jag nog säga att moderaterna med Harry Bouveng i spetsen hittills inte visat något intresse för tillväxt eller framåtanda i kommunen. Det är som om de står och klamrar sig fast vid sargen utan att riktigt orka ta sig ut på isen och spela. Jag kan förstå att man behöver lite tid på sig att samla kraft för att starta. Det hade ju funnits gott om tid till detta om man inte tilltvingat sig sina positioner i förtid redan i höstas istället för att vänta som alla andra till årsskiftet.

Nu sitter Harry där med ansvaret sedan månader tillbaka men ingen plan för vad han vill uträtta. Kanske hade det varit klokare att vänta på sin tur och använt tiden till att förbereda sig? Tänk om Harry skulle lägga lika mycket kraft på Nynäshamns kommun som i landstinget.

Någon sa att det är Moderaternas strategi att sitta still i båten, och det är en ganska bra strategi ibland. Gör man inget riskerar man inte förstöra det fina vi har. Men som ledare duger det inte som enda metod. Man kan inte bara sitta still i båten, man måste ro också!

Harry, är det så att du och moderaterna inte orkar ro framåt säg bara till. Det står ett helt gäng energirika och kompetenta socialdemokrater som gärna tar över rodret vilken dag som helst.

Patrik Isestad (S), oppositionsråd Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel