Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dans och glädje med Ösmos 50-årsjubilerande dansskola

Ösmo dansskola och Ösmos barn avslutade terminen med en speciell jubileumsföreställning.

Anmäl text- och faktafel

Ett 50-tal dansnummer visades upp när Ösmo dansskola och Ösmos barn arrangerade sin traditionella terminsavslutning på Gröndalsskolan, sista sönaden i april. Dansskolans grundare och huvudlärare Marianne Nilsson presenterade de olika dansgrupperna och solonumren till åskådare, som smitit från trädgårdsarbetet för att i stället njuta av den stora dansglädjen. Det var imponerande att se det fantastiska resultatet av den intensiva träningen som eleverna med sina lärare måste ha lagt ner under terminen. 

Ösmo dansskola har funnits i 50 år. En eloge till danspedagogen Marianne Nilsson, som outtröttligt tränat hundratals elever under alla dessa år. I år fick vi se allt från hennes ”små älsklingar” i dansen ”Sommarhoppsa” till avancerade nummer i skön klassisk balett som dansades bland andra av Klara Marcusson, Åsa Marcusson, Lisa Svedenblad och Kornelia Konstantin. Förutom balett visades stepp, jazz, och streetdans i lekfulla koreografier.

Dansen är en nyttig form av motion. Man tränar både styrka, balans och konstnärlig skicklighet.  Dessutom växer sammanhållningen och tillhörigheten i de olika grupperna och det är lätt att finna nya vänner.  

Dansuppvisningen är en trevlig tillställning två gånger om året. Varje heltimme är det dansuppvisning i aulan. Skolan vimlar av uppklädda små ballerinnor och can can-klädda damer. Under pauserna kan man delta i andra aktiviteter som fiskdamm, chokladhjul, lotteri. Man kan dricka kaffe med hembakat som man dessutom kan köpa med sig hem. Det går inte att missa glädjen hos familjerna, som mangrant kommit att se sina små telningar uppträda. Dessutom är det fri entré.

Marjatta Kärki

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel