Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dårarnas fest 2020 ordnades i Ösmo församlingshem

Ösmo-Torö församling ordnade en annorlunda fest i Ösmo församlingshem.

Redan vid ingången till församlingshemmet förstod vi, att vi kommit till Dårarnas fest. En kör tog emot med sång och allehanda stökiga instrument. Sången “Ovan där” presenterades av sju skönsjungande personer. Det var inledningen till kvällens fest.

Bland “dårarna” fanns sex munkar, som uppmanade oss i sin sång att “Man ska leva för varandra” i ett helt nytt arrangemang och utförande. “Gamla fina låtar” är ju också bekant för många. “Musik ska byggas utav glädje” framfördes även den i ett “eget” arrangemang och med ett sorgset framträdande av tre nymfer. En kökshäxa tog sina lovar bland besökarna. Väntade kanske på att kaffet skulle rinna ner i termosarna?

Barna Both spelade Mozart, som vanligt suveränt. Kanske uppfattade jag att Barna spelade Mozart i något turkiskt utförande? Vi fick lyssna till trion som sjunger om hjältemod i en version av “In the Mood”. Ja, det finns en del man måste ha mod för att göra.

En liten vers om “katta som heter Melker” fick vi höra av Håkan Rudérus. Kyrkans ungdomsgrupp dansade en lätt och okomplicerad dans, där man rycktes med en smula. Duetten “Min semla” sjöngs av Katarina och Barna till musikackompanjemang av Unni. Under tiden tillverkade de varsin semla till publikens förtjusning.

Så blev det “semmelfrosseri" kan man säga. Det blev som ett myller när semlorna kom in på borden. Goda semlor från det fina bageriet i grannstaden!

Som avslutning fick vi se en solodans med Barna och Therese. Det medförde att fler ur publiken slutöt till på dansgolvet. Det var en trevlig syn i församlingshemmet.

Tiderna förändras inom Svenska kyrkan och dess anhängare förändras också. Det är lätt att besöka kyrkans arrangemang nu för tiden. Tack alla arrangörer för en genomtrevlig fest.

Anna Möllerfält