Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Därför lämnar vi Landsbygdsutskottet" – (S) lägger en våt filt över Vikas framtid skriver (M)

Vi moderater har alltid värnat hela Nynäshamn, vilket också innebär att vi värnar den storstadsnära landsbygd som upptar en stor del av Nynäshamns yta. Efter valet bildades en ny, socialdemokratiskt ledd koalition, där även Miljöpartiet tog plats i kommunledningen. I samband med det bildades ett landsbygdsutskott med uppdraget, att ta fram ett landsbygdsprogram för Nynäshamns kommun.

Vi och våra vänner i Borgerlig Allians för Nynäshamn ansåg då att det hade varit bättre med en lösning som hade haft en bredare politisk förankring, men har ändå deltagit i utskottets arbete i en förhoppning att man skulle kunna bidra med något positivt för de delar av vår kommun som ligger utanför Nynäshamns stad.

Vi har varit representerade genom Bodil Toll (M) som bor på landsbygden i Sorunda och Harry Bouveng som likaså bor på landsbygden men i Ösmo.

De positiva saker som trots allt har hänt avseende landsbygdsfrågor hade hänt ändå tack vare vår landsbygdsutvecklare Cristina Escobedo Rudberg, som har gjort ett mycket positivt arbete, inte minst avseende bredbandsfrågor.

Tyvärr har utskottsarbetet enligt vår uppfattning inte lett särskilt långt, i vart fall inte till landsbygdens fromma. De positiva saker som trots allt har hänt avseende landsbygdsfrågor hade hänt ändå tack vare vår landsbygdsutvecklare Cristina Escobedo Rudberg, som har gjort ett mycket positivt arbete, inte minst avseende bredbandsfrågor.

Det politiska tillskottet i arbetet har dock varit magert och skulle lika gärna kunna skötas utan denne extra politiska församling. Dessutom har det ursprungliga huvudsyftet, att ta fram ett landsbygdsprogram, nu strukits från agendan.

Det socialdemokratiska beslutet att ”lägga ner” skolan i Stora Vika, är följden av en långvarig, systematisk nedmontering och blev den droppe som för oss, till slut fick bägaren att rinna över. Vi konstaterar att man därmed lägger en våt filt över Stora Vikas framtida utveckling och att den socialdemokratiskt ledda kommunledningen, helt enkelt inte tar landsbygden på allvar.

Det socialdemokratiska beslutet att ”lägga ner” skolan i Stora Vika, är följden av en långvarig, systematisk nedmontering och blev den droppe som för oss, till slut fick bägaren att rinna över.

Landsbygdsutskottet har därmed, om inte förr, tjänat ut sitt eventuella syfte. Vi tror på hela Nynäshamn och inte minst landsbygdens rätt och möjligheter att utvecklas och hoppas i kommande val få förtroendet att leda utvecklingen av landsbygd och skola, åter i rätt riktning.

Vi vill inte utgöra ett demokratiskt alibi för Socialdemokraternas och Miljöpartiets misslyckanden och bristande engagemang, varför vi därför väljer, att till nästa kommunstyrelse lämna landsbygdsutskottet.

För Nynäshamnsmoderaterna och Borgerlig Allians för Nynäshamn

Bodil Toll (M)

Harry Bouveng (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel