Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Alliansen är återigen på väg att svika de äldre"

Christer Dahl (S) riktar i en debattartikel kritik mot den borgerliga alliansens planer på att förändra sina lokaler i fastigheten Balder.

Den borgerliga alliansen i Nynäshamns kommun förnekar sig inte utan verkar vara helt inställda på, att rasera allt vad välfärd heter. Ingenting verkar i detta hänseende vara heligt.

När man inte, trots idoga försök, kan förneka de äldre som valt kommunal hemtjänst detta, försöker man sig istället på att riva ner möjligheterna till trivsel. Allt genom att ge sig på dansen och allsången med mera som regelbundet arrangeras på det tidigare servicehuset Balder. Aktiviteter som sedan många år tillbaka arrangeras i stort sett året runt en gång i veckan till en mycket ringa kostnad då detta anordnas helt och fullt av frivilliga volontärkrafter.

Till framför allt dansen och allsången som anordnas växelvis varannan torsdag eftermiddag kommer stora skaror (cirka 100-talet per gång) av äldre invånare från i stort sett hela kommunen för att dansa, sjunga, fika och umgås en liten stund. Den borgerliga alliansen signalerar dock tydligt, att nu är det slut på det roliga!

Ritningar finns på en rejäl ombyggnad som förutom, att beröva de äldre deras sociala aktiviteter även innebär, att man till de boendes förfång samtidigt river det befintliga om än något nedgångna köket med servering istället för att rusta upp detsamma.

När det socialdemokratiska oppositionsrådet Patrik Isestad så ber, att få titta på de aktuella ritningarna förmenas han detta med motiveringen, att det ännu endast är arbetsmaterial som inte får spridas. Allt i akt och mening för att minska ryktesspridningen om vilka planer som de borgerliga har för huset. Man tar sig för pannan. Är det något som bidrar till ryktesspridning så är det ju om det framstår som om någon vill försöka dölja vad som pågår.

Saken blir definitivt inte bättra av att socialnämndens ordförande kristdemokraten Antonella Pirrone därtill i samband med det borgerliga makttillträdandet hösten 2018, tämligen omgående gick ut och lät alla förstå, att inget skulle någonsin få hota de angelägna trivselaktiviteterna för äldre på Balder. Så mycket var alltså det löftet värt!

Vad ska hända med lokaliteterna istället då? Detta frågar sig säkert gemene man. Jo, främst ska den privata fastighetsägaren bygga ytterligare bostäder varmed kommunen kan minska sina hyreskostnader i fastigheten något.

De äldre som tidigare under många år kunnat träffas för att sjunga, dansa och ha trevligt tillsammans får då hitta någon annanstans att gå. Ett svek som nog är svårt för de allra flesta att förstå, men nog så viktigt att komma ihåg. Om inte annat så åtminstone fram till valet 2022.

Christer Dahl (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel