Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Avsikten med ny detaljplan är att Binomen ska vara kvar"

Kommunstyrelsens ordförande Harry Bouveng (M) skriver i ett debattsvar om arbetet med detaljplanen för friskolan Binomen.

Slutreplik till Leif Stenqvist om Binomen.

Det mesta i den här frågan torde eller i vart fall borde, vid det här laget vara sagt och det blir en del onödiga upprepningar, då ju verkligheten inte förändrats särskilt mycket sedan förra månaden. Det känns dock lite märkligt att du Leif går in i ett skarpt debattläge i den här frågan, med tanke på,att du lämnade som kommunalråd 2012 och inte heller företrätt Binomen i något sammanhang i den här rätt trassliga historien. Du baserar alltså dina skenbart, initierade påståenden på andra- eller möjligen tredjehandsinformation.

Du kanske skulle fundera på om du faktiskt inte är välinformerad utan snarare felinformerad?

Jag har i tidigare inlägg ganska ingående redogjort för min syn på saken och om du vill påstå att jag ljuger, får det stå för dig. Jag har i vart fall försökt att respektera Binomens till mig redovisade vilja, att kontakter skulle ske på tjänstemannanivå för att nå pragmatiska lösningar utan politisk pajkastning.

Det kanske hade varit bäst om du 2010 hade kvalitetssäkrat uppgifterna du fått av din förvaltningschef, men nu är vi där vi är och jag kan försäkra dig att jag inte haft något annan agenda, än att säkra Binomens fortlevnad.

Läget i dag är att arbetet med att ändra detaljplanen är påbörjat, med avsikten att säkra möjligheten för Binomen att fortsätta driva skola på nuvarande plats, samtidigt som arbetet med att utöka Vansta industriområde har pausats, som en konsekvens av detta.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel