Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Bostäder vid Hacktorp ska rikta sig till aktiva seniorer"

Kommunalråden Harry Bouveng (M), Antonella Pirrone (KD) och Daniel Adborn (L) skriver i ett debattsvar om de planerade bostäderna vid Hacktorp i Nynäshamn.

Svar till Inger Johansson om flera typer av boende för äldre.

Tack Inger för dina synpunkter på nya boenden för de som är lite äldre. Det är sannerligen inte lätt att hålla ordning på de olika benämningar som florerar när det gäller olika typer av boenden för de som är äldre än 55.

Det som ska byggas vid Hacktorp är ett 55 plus-boende som byggs av ett privat byggbolag och är inte ett äldreboende liknande det vi har på Rosengården. Ett 55 plus-boende riktar sig mot den grupp av äldre som vill ha ett lite bekvämare boende, men där man fortfarande är väldigt aktiv och oftast förflyttar sig själv med egen bil eller cykel.

För de äldre som har ett större behov av närhet till vårdgivare och annan service tittar kommunen nu på andra alternativ för ett så kallat vård- och omsorgsboende, där önskemålet är att hitta ett läge som ligger mer tillgängligt än Hacktorp. Exakt var det äldreboendet kommer att ligga är ännu inte klart, men självklart försöker vi uppfylla så många av de önskemål du uttrycker i din insändare.

När det gäller Balder är det även där en privat fastighetsägare (Amasten) som äger fastigheten, men kommunen hyr ytor som till exempel samlingslokaler som är öppna och tillgängliga för de som vill umgås och äta tillsammans. Tyvärr avled ju Micke Salminen som tidigare drev restaurangen i huset, men vi hoppas på en dialog med fastighetsägaren för att kunna hitta en lösning även på den frågan.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelsens ordförande

Antonella Pirrone (KD), socialnämndens ordförande

Daniel Adborn (L), miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel