Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt Bouveng: Alliansen vill ha en långsiktig och hållbar miljöpolitik i stället för symbolpolitik

Replik till Emma Solander (MP).

Tack Emma. Vi i kommunledningen uppskattar din fråga angående vad vi gör för klimatet i Nynäshamn. Det ger oss möjlighet att kunna berätta om kommunens mål för klimat och miljö. Dokumentet är tillgängligt på Nynäshamns Kommuns hemsida och heter ” Klimat-och miljömål Nynäshamns kommun 2018-2021 – Med sikte mot 2045”. Ett dokument som ska genomsyra hela kommunens verksamhet.

Alliansen tror på en långsiktig och hållbar miljöpolitik. Våra mål för kommunen handlar förstås främst om teknisk utveckling och färre utsläpp. Detta i kombination med ekonomisk tillväxt. Våra mål har sin grund i de nationella klimat- och miljökvalitetsmål som riksdagen har beslutat om, som i sin tur baseras på internationella åtaganden. Syftet med målen är att uppnå en god miljö att överlämna till kommande generationer samt att uppnå så kallade netto-noll utsläpp av växthusgaser till 2045. Utöver detta har vi även utgått från FN:s 17 globala mål (Agenda 2030). Vi har därför tagit fram en ”matchning”, där varje lokalt klimat- och miljömål även anger vilket globalt hållbarhetsmål det bidrar till att uppnå.

Självklart, utöver våra mål, står vi i kommunen bakom att vi alla bör ta ett större ansvar i klimat- och miljöfrågor.

Själv åker jag i veckan till Riga för att delta i möte med Östersjökommissionens maritima arbetsgrupp, där vi just ska behandla FN:s 17 klimatmål och hur dessa ska kunna brytas ner i arbetet för en renare Östersjö, vilket även det är något som gagnar inte bara Nynäshamn utan hela Östersjöområdet.

Harry Bouveng (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel