Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Därför yrkade vi avslag gällande detaljplanen för Binomen"

Kommunalråden Harry Bouveng (M) och Daniel Adborn (L) skriver i en debattartikel om varför de röstade som de gjorde då kommunstyrelsen hanterade ärendet gällande Binomen.

På kommunstyrelsens möte den 12 december togs beslut om att starta ett planuppdrag för skolverksamhet i Vansta.

Alliansen ställde sig bakom förslagets första punkt som innebar att ge miljö- och samhällsbyggnadsnämnden planuppdrag i syfte att tillåta fortsatt skolverksamhet i Vansta industriområde.

På den andra punkten som handlar om vem som ska betala för planarbetet så tyckte vi att förslaget måste utredas mer. Vi anser att kommunen måste undersöka konsekvenserna av att vi frångår den normala rutinen att det är fastighetsägaren eller exploatören som bekostar detaljplanearbete. Vi är oroliga för att det inte stämmer överens med kommunallagens krav på likabehandling och vi tycker att det borde vara kommunfullmäktige som i så fall bestämmer om detta undantag.

Vi vill inte på något sätt ställa till det för Binomen, för vi månar om Binomens verksamhet och att de kan finnas kvar i kommunen. Men det är viktigt att vi får ett grepp om de eventuella konsekvenser som kan uppstå i och med detta beslut, innan de uppstår, eftersom kommunen i så fall självklart blir ansvariga för att lösa även dem.

Harry Bouveng (M), ordförande kommunstyrelsen

Daniel Adborn (L), ordförande miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel