Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "En kulturellt tondöv borgerlig allians"

Christer Dahl (S) riktar i en debattartikel kritisk mot den borgerliga alliansens lokala kultur- och fritidspolitik.

En till synes formligen tondöv allians vägrar att ta intryck! På något annat sätt är det helt enkelt svårt att tolka liberalen Mikael Persson tillika kultur- och fritidsnämndens ordförande när han går ut via NP och försåtligt propagerar för att snarast avveckla kommunens kultur- och fritidsnämnd genom att slå ihop den med den betydligt större och mer omfattande barn- och utbildningsnämnden.

Detta har kommunen prövat förut, mellan 1999 till 2004 med för kultur- och fritidsområdet förfärande resultat i form av årligen återkommande neddragningar främst avseende föreningsliv, bibliotek och fritidsgårdar.

Vi socialdemokrater och på sistone även Vänsterpartiet har gått ut och kraftfullt markerat mot alliansens strävan att avveckla kultur- och fritidsnämnden till förmån för en arbetsmarknads- och näringslivsnämnd med tillhörande förvaltning. En organisation som inte ens stora delar av det lokala näringslivet vill ha.

Andra tongångar var det från liberalerna inför bildandet av dagens kultur- och fritidsnämnd som tillskapades av socialdemokraterna och liberalerna tillsammans 2005. Dagens lokala liberaler verkar nu istället vilja gå betydligt längre höger ut!

Mikael Persson skriver, att han tror att de farhågor som lyfts fram av de som är kritiska till förslaget är överdrivna. För den som likt jag själv varit med länge i Nynäshamns kommun låter detta dessvärre väl naivt.

Avslutningsvis måste man också ställa sig frågan om förmågan till politiskt ledarskap när själva ordförande i kultur- och fritidsnämnden redan efter endast tre månaders tjänstgöring vill avveckla hela nämnden! Vilket engagemang har man då själv för denna del av kommunens verksamhet?

Är det helt enkelt så, att det i själva verket är ett helt annat politiskt uppdrag han är inställd på och vill ha? Ett uppdrag som endast kan nås genom att först avveckla kultur- och fritidsnämnden?

Christer Dahl (S), ordförande för Socialdemokraterna i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel