Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "En sund debatt för ett bättre Nynäshamn"

Otto Svedenblad (M) skriver i en debattartikel om behovet av att utveckla Nynäshamns kommun.

När man läser debattartiklar i den här tidningen får man lätt uppfattningen att vi politiker hela tiden är i luven på varandra som hund och katt. Så är det naturligtvis inte. Vi är i de flesta fall helt överens i många sakfrågor.

Den stora majoriteten av oss som sysslar med kommunpolitik är ju fritidspolitiker och oavsett politisk övertygelse har vi i grunden samma drivkraft. Att utveckla vår kommun till en attraktiv plats där invånare, näringsidkare och besökare i alla åldrar trivs och känner sig trygga. Att vi sedan har olika uppfattning om vägen dit och vad det egentligen innebär är det som skiljer partierna åt.

Den här mandatperioden är det vi moderater som tillsammans med våra kollegor i Alliansen, för första gången, fått väljarnas förtroende att leda vår kommun. En kommun som har unika förutsättningar med sin närhet till Stockholm, fantastiska landsbygds- och skärgårdsmiljö och bra kommunikationer. Vi borde alltså utan problem kunna återfinnas i toppen bland kommuner som det är bäst att leva i.

Nu är det ju inte riktigt så, oberoende statistik visar tyvärr att vi 2020 låg på plats 251 av 290 kommuner. Det finns alltså en stor förbättringspotential inom många områden, inte minst inom infrastruktur och kommunal service. Vår målsättning är att börja det mödosamma, men samtidigt stimulerande, arbetet med att föra upp Nynäshamn mot toppen av den här den här listan. Det är naturligtvis inte gjort i en handvändning och det är det mycket vi behöver ta tag i för att lyckas. Om Nynäshamn skall bli den trygga och välkomnande kommun vi vill se krävs att vi alla tillsammans, invånare, näringsidkare, politiker och tjänstemän, drar vårt strå till den stack vi vill bygga.

Vår moderata politik drivs inte av prestige eller skrämselpropaganda. Vi lyssnar på och talar med alla och finns det bra förslag, som leder mot målet att skapa en bättre kommun att leva i, är vi villiga att genomföra dem. Oavsett om de kommer från vänster, höger, medborgare eller är våra egna.

Vi ser kommunen som en serviceorganisation för kommuninnevånarna och det är viktigt att vi politiker, tillsammans med våra duktiga tjänstemän, gör vårt bästa för att den också skall uppfattas som en sådan av er som bor och verkar här.

Otto Svedenblad, ordförande i Nynäshamnsmoderaterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel