Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Färdtjänstens oförmåga att klara sitt åtagande"

Färdtjänsten är under all kritik, skriver Britt-Marie Jacobsson i en debattartikel.

Anmäl text- och faktafel

De senaste åren har vi upplevt en försämring av färdtjänstens service i Nynäshamns kommun. Chaufförer som inte vill köra till Nynäshamn, för att de får gå ”tomma tillbaka ” som förarna uttrycker sig.

Det är inget nytt problem. Upplevde det själv då jag var följeslagare till en bekant med rätt till färdtjänst. Efter att ha bråkat med chauffören fick vi åka till Nynäs, men i hastigheter som låg långt över det tillåtna.

Varje vecka får vi höra om skräckscenarier som till exempel; hastigheter i 160 km/tim mellan Nynäs och Handen, besökstider på sjukhus som får avbeställas på grund av att bilarna inte kommer, patienter som varit på stora undersökningar och är i behov av sjukresa hem får vänta timvis om bilen överhuvudtaget kommer.

Äldre ensamstående som inte kan lita på att färdtjänstbilen kommer, som ängslas och försöker hitta någon som kan köra.

Vi i Pensionärspartiet får höra många olika varianter på hur illa färdtjänsten fungerar. Att ringa och klaga på att bilarna inte kommer, betyder inte att åtgärder vidtas, inget händer. Läget har bara blivit värre. PPiN har skickat en skrivelse till färdtjänstnämnden med krav på att det är dags att sätta stopp för dåliga upphandlingar. Vi kräver att bättre rutiner skapas, att uppföljningar av klagomål görs. Färdtjänsten ska vara ett hjälpmedel för de behövande inte ett sätt för taxibolagen att tjäna pengar via billiga offerter. Listan kan göras lång på alla misslyckade/illaskötta/icke skötta färdtjänstresor som skett.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn, PPiN

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel