Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Fler i sommarjobb – utan kommunal garanti"

Kommunalråden Harry Bouveng (M) och Mikael Persson (L) skriver i en debattartikel om sommarjobb.

Ungdomsarbetslösheten har i flera år minskat, men förra året ökade andelen 16–24-åringar som är inskrivna hos arbetsförmedlingen till 11 procent. Ett problem för unga som söker jobb är bristen på arbetslivserfarenhet och kontakter. Den som har haft sommarjobb har dock både erfarenhet och referenser som gör vägen in på arbetsmarknaden enklare.

För att stötta ungdomarna genomför Nynäshamns kommun årligen ett sommarjobbsprogram som omfattar unga i åldern 16–18 år. Programmet innehåller dels ”cv-verkstad” på högstadiet där alla elever kan få hjälp att skriva cv och jobbansökningar, dels förmedling av sommarjobb i kommunal verksamhet och inom föreningslivet.

Under 2020 förmedlades 304 sommarjobbsplatser med fokus på 16-åringarna, som omfattas av en jobbgaranti på minst tre veckor för den som ansökt i tid. 17-åringar erbjuds jobb i mån av plats. Unga i de äldre åldersgrupperna med särskilda behov kan få förtur till jobb.

För att kunna erbjuda jobb till de 16-åringar som söker, bör kommunen jobba i nära samarbete med näringslivet. Förra året tog kommunen hjälp av ett företag som anställde 55 ungdomar som parkarbetare och några lite äldre som arbetsledare. I år får minst 40 ungdomar jobba med fastighetsskötsel tack vare ett samarbete med fem större fastighetsägare, bland annat Nynäshamnsbostäder.

Kommunens förvaltningar anställer också ungdomar under sommaren där det finns tydliga behov, till exempel inom gatu- och parkskötsel, förskola och äldreomsorg (när smittskyddsläget tillåter). I år kommer kommunens gata- och parkavdelning erbjuda över 100 ungdomar parkarbete. Men det är viktigt att inte anställa fler än vi klarar av. Varje sommarjobbare måste garanteras rimliga arbetsuppgifter och fungerande arbetsledning. Jobben måste kännas meningsfulla och inte konstruerade.

En viktig lärdom från de första åren med sommarjobbsprogrammet är att det inte var lyckat med en kommunal jobbgaranti för de äldre ungdomarna. Utvärderingar visar att 86 procent av 18-åringarna valde att inte ens försöka hitta ett jobb på egen hand, med hänvisning till kommunens garanti. Detta trots att reguljära sommarjobb normalt omfattar fler veckor och ofta är bättre betalda.

Att återinföra en kommunal sommarjobbsgaranti för alla upp till 18 år, som vissa partier föreslår, blir i praktiken en ”snäll-fälla”. Istället för att dela ut korta kommunala anställningar till alla unga bör vi fokusera garantin till de yngre och stötta de äldre ungdomarnas kapacitet och drivkrafter att själva hitta längre reguljärt sommarjobb. På så vis kommer fler unga att kunna jobba mer och få en högre inkomst på sommaren. Det tycker vi att de är värda!

Harry Bouveng (M), ordförande i kommunstyrelsen

Mikael Persson (L), vice ordförande i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel