Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Fler platser kan behövas för husbilar – men inte nödvändigtvis vid gästhamnen"

Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Maria Gard Günster (C) skriver i ett debattsvar om behovet av ställplatser för husbilar i Nynäshamn.

Svar på insändare med rubriken ”Erbjud ställplatser för husbilar”.

Hej Sussie Wiström. Tack för din insändare där du önskar att det ska finnas ställplatser för husbilar i Nynäshamns gästhamn. Precis som du skriver så erbjuder Nynäshamns kommun inte ställplatser för husbilar i gästhamnen. De platser som finns för husbilar och husvagnar står vandrarhem och campingar för.

Du skriver bland annat: ”I gästhamnen kunde man göra om parkeringen mot golfbanan till ett antal ställplatser”.

Det kan kanske låta fyrkantigt men om kommunen skulle göra om parkeringen mot minigolfbanan skulle det innebära färre platser till personbilar. Boende i Nynäshamn och besökare tycker redan nu att det finns för få parkeringsplatser vid gästhamnen.

Men då husbilar blir allt vanligare är det möjligt att det kan behövas fler platser för husbilar, så jag tar med mig dina förslag och ser över behov och vilka möjligheter till ställplatser för husbilar som finns.

Maria Gard Günster (C), ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel