Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Kultur och fritid ska utvecklas – inte avvecklas"

Kultur- och fritidsnämndens avgående ordförande Maria Gard Günster (C) skriver i ett debattsvar om den borgerliga alliansens kultur- och fritidspolitik.

Tack Christer Dahl (S) för din historiebeskrivning av hur det har varit på kultur- och fritidsförvaltningen under dåvarande styre i Nynäshamns kommun.

Det är också glädjande att få ta del av din beskrivning om två kloka män som förstår vikten av kultur- och fritidsförvaltningens existens och positiva inverkan på samhället. Vi i alliansen delar deras uppfattning.

Sedan 2019 när alliansen tillträde som styrande i kommunen har jag som ordförande för kultur- och fritidsnämnden vid två tillfällen äskat pengar från kommunstyrelsen till lovaktiviteter för kommunens barn och unga. Lovaktiviteter som har gjorts i samarbete med föreningslivet och haft fri entré. Varje år ordnar kultur- och fritidsförvaltningen idrottens dag tillsammans med föreningarna och det är en mycket uppskattad dag med många unga besökare.

Om man läser vårt budgetdokument på sidan 28 så kan man se att alliansen har öronmärkt 52 miljoner kronor 2021 till kultur- och fritid. Dessa pengar kommer gå till kultur-och fritidsverksamheter, oavsett om dem ligger kvar under egen nämnd eller införlivas med Barn- och utbildningsnämnden. Barn- och utbildningsförvaltningen består idag av flera olika verksamheter och alla har en egen budget. Det är inget konstigt med det.

Att Socialdemokraterna anser att kultur- och fritid är kommunens ”strykpojke” tycker vi i alliansen är mycket djupt beklagligt. Vi i alliansen ser denna verksamhet som en tillgång för kommunens invånare och vi är stolta över våra medarbetare som gör ett fantastiskt arbete varje dag.

Maria Gard Günster (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel