Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Det har inget med härskarteknik att göra

I en debattartikel i NP nätupplaga anklagas jag av Bernt Månsson (V) och Sophie Sandin (V) för att bedriva härskarteknik med anledning av att jag i en debattartikel (NP 24/5) inte nämnde Sophie Sandins namn.

Om härskarteknik innebär att referera till fakta utan namns nämnande kommer jag, med största sannolikhet, att även framöver bedriva sådan teknik. Att jag i mitt debattinlägg inte nämner Sophie Sandin beror helt enkelt på att Sophie Sandin inte var ledamot i socialnämnden då de olika besluten om upphandling av personlig assistans togs. Hon kan således inte lastas för den före detta miljöpartistens Bernt Månsson olika ställningstagande i frågan.

De båda debattörerna skriver att de väntar på besked från min partikollega Helena Göransson angående förhållanden för personalen inom personlig assistans. Vi liberaler är väl medvetna om att det är nämnder som ytterst är ansvariga för arbetsmiljön. Men om politiker ska lägga sig i förhållande mellan arbetsgivare och arbetstagare är vi inne och petar i det som kallas ”den svenska modellen”. Den emanerar från det avtal som fack- och arbetsgivarorganisationerna slöt 1938. Det så kallade Saltsjöbadsavtalet, som blev mönsterbildande för andra avtal. Detta avtal, och därpå följande, reglerar förhållandet mellan fack och arbetsgivare.

Dessa avtal har gynnat svenska arbetare och svenskar i allmänhet. Att som politiker gå in och peta i detta vore nog inte klokt.

Bo Persson (L)

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel