Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Du har fel om LSS, Månsson

Bernt Månsson har helt rätt: LSS är en rättighetslag, som kom till tack vare den tidigare folkpartiledaren Bengt Westerbergs och andra liberalers agerande. Men att som Bernt Månsson påstå att det var den dåvarande regeringen som 2007 började försämra LSS är inte korrekt. Det var försäkringskassan som, av för mig okänd anledning, började tillämpa LSS-lagen striktare. Tyvärr gick domstolsväsendet på samma strikta linje. Under förra Löfven-regeringen, som stöddes av Bernt Månssons vänsterparti, fick Försäkringskassan i regleringsbrev order om att se till att kostnaderna för LSS minskade.

Bernt Månsson tycks glömma att han då, med partibeteckning (MP), som vice ordförande i socialnämnden, var med om att besluta om att den personliga assistansen i Nynäshamns kommun skulle upphandlas. Beslutet den 12 december 2017 var enhälligt. Av socialnämndens protokoll (2017-12-12 § 124) framgår att redan då hade flertalet, cirka 75 procent av de assistansberättigade valt ett privat alternativ. Endast tio brukare använde sig av den som bedrevs i kommunal.

BM skriver att vi behöver gå tillbaka till grundintentionen i LSS. Bra om V stödjer en reform tillkommen tack vare Liberalt agerande.

Bo Persson (L)

Anmäl text- och faktafel