Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt (L): Nu dröjer det ytterligare för Sunnerbyskolan

Vid kommunfullmäktigemötet den 14 mars fanns ett ärende om investering för ombyggnad av Sunnerbyskolan. Ombyggnaden skulle innebära att Sunnerbyskolans elever äntligen skulle få en matsal, samt att förskolebarnen skulle kunna lämna den mögelskadade förskolan.

Skolmatsalen har varit utlovad sedan lång tid tillbaka av den då styrande koalitionen (S) och (L). Alla partier, inklusive Sorundanet (SN) har i olika sammanhang bejakat matsalsfrågan. Vid fullmäktigemötet argumenterade såväl (S) som (SN) för att ärendet skulle återremitteras. På Facebook fanns dagen efter följande kommentar: ”Jag skäms för mina tidigare partikamraters beteende i frågan.” Kommentaren var gjord av en person som står på (SN) fullmäktigelista men tydligen lämnat det partiet.

Ärendet återremitterades, vilket riskerar att leda till lång fördröjning innan förskolebarnen kan lämna de undermåliga lokalerna i förskolan. Den av alla hett efterlängtade skolmatsalen fördröjs också. (SN) brukar envist hävda att de tillvaratar sorundabornas intresse, men deras agerande i det här ärendet är inte till gagn för sorundaborna.

Återremissen innebär också ett underkännande av förvaltningspersonalens arbete, eller som en annan person på Facebook kommenterade (S) och (SN) agerande: ”Apropå arbetsmiljö- hur kan denna samling amatörer inom fastighetsförvaltning ha ett sånt misstroende mot de kompetenta medarbetare som vi avlönar och kämpar hårt för att behålla?.”

Ja, frågan är berättigad. Arbetsglädjen torde sjunka för den hårt arbetande förvaltningspersonalen.

Bo Persson (L)

Sunnerby

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel