Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt L: Så agerade vi i frågan om personlig assistans

Replik till Bernt Månsson (V) gällande upphandlingen av personlig assistans.

Under förra mandatperioden var BM vice ordförande i socialnämnden då som representant för (MP).

Personlig assistans är en av de nio stöd- och serviceinsatser som finns i LSS (lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade) och infördes i januari 1994. LSS är den största frihetsreformen i svensk historia för personer med funktionsnedsättning. Lagen tillkom på initiativ av Liberalerna dåvarande Folkpartiet.

Kort historik angående upphandlingen av personlig assistans.

På socialnämnden den 12 december 2017 togs ett enhälligt beslut att upphandla den personliga assistansen enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling)

På nämnden den 24 april 2018 togs ett ej enhälligt beslut, utifrån ett ordförandeförslag, att stoppa upphandlingen av den personliga assistansen. Vi liberaler röstade nej till förslaget. Beslutet att upphandla tjänsten (SON december 2017) var förhandlat med facket och byggde på ett väl underbyggt beslutsunderlag. Därför röstade vi liberaler nej till ordförandeförslaget.

På nämnden den 20 november 2018 beslöts att fortsätta upphandla verksamheten enligt LOU.

Kaisa Persson (L) Ledamot i Socialnämnden förra mandatperioden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel