Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt M: Cykelvägen ska inte bara betalas av nynäshamnsborna

Svar till Bernt Wåhleman angående gång- och cykelväg mellan Ösmo och Spångbro.

Tack Bernt för det engagemang du under åren visat för trafiksäkerheten utmed väg 225. Jag och kommunledningen delar detta men även din oro för de trafikflöden som i en framtid kommer att genereras, inte minst av utvecklingen i Norvik. Vi ser egentligen inte väg 225 som lämplig alls för den trafiken och arbetar tillsammans med övriga Södertörnskommuner, för att Tvärförbindelse Södertörn ska bli verklighet så snart det bara går.

Bäst hade givetvis varit om Nynäshamn ställt större krav på hur trafiken skulle lösas redan från början, men nu är vi där vi är och får göra det bästa av läget.

Men av ditt debattinlägg framgår även att du nog missuppfattat en del. Vi i kommunledningen har varit och är tydliga med att vi vill få till en gång- och cykelväg så snart som möjligt. Vi har inte i något sammanhang uttryckt att det ska ske utan kommunal insats.

Tvärtom har kommunstyrelsen även fattat beslut om att särskilt undersöka alla möjligheter för statlig och annan medfinansiering.

Däremot anser jag inte att det skulle vara ansvarsfullt att bygga en gång- och cykelväg utmed väg 225 enbart finansierad av skattebetalarna i Nynäshamn och därmed gå ut över de kommunala kärnverksamheterna, som till exempel skola och äldreomsorg.

Harry Bouveng (M)

Kommunstyrelsens ordförande.

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel