Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt MP: Kommunen måste ställa högre krav på säkerheten

Svar Naturskyddsföreningens debattartikel om transporterna till och från Norviks hamn.

Miljöpartiet instämmer självklart med Naturskyddsföreningen om att kommunen måste ställa högre krav för omedelbar ökad säkerhet längst landsvägar såsom till exempel väg 225 som annars kommer att kosta människoliv. 

Våra små landsvägar hanterar alldeles för tung trafik redan nu. Att arbetet att skapa trygga gång- och cykelvägar inte lyckas genomföras är en känslig fråga som partier verkar skylla på varandra. I slutändan vill ingen ta kostnaden eller hamna bråk med Norvik, då de satsat hela sin partifärg på projektet.

Vi måste sätta människors välmående och säkerhet före storföretags investeringar. Jag förundras över vad som sker och inte sker i denna fråga och kan som gruppledare för ett oppositionsparti inte tyst sitta och se på när andra partier inte agerar snabbt nog. Det skulle vara väldigt tragiskt om en olycka hinner hända innan vägarnas säkerhet prioriteras.

Miljöpartiet i Nynäshamn vill även att frågan om väg 225 ges regional prioritet och vi kommer därför uppvakta de styrande i både stadshuset och regionen i syfte att få fram en lösning.

Samtal påbörjades innan sommaren och vi är eniga om att om att detta arbete måste sättas högt på vår prioriteringslista och tänker samverka för att något sker.

Emma Solander Gruppledare MP

Kerstin Andersson Ordförande MP

Tomas Eriksson Regionråd MP

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel