Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt MP: Skapa ängar av gräsmattorna!

Fler och fler kommuner i Sverige låter en del av sina gräsmattor växa till ängar. Ett exempel är Västervik som nu har ett tiotal ängar. Ett annat är Linköpings kommun som i år låter bli att klippa en stor del av kommunens gräsytor för att kunna inventera vilka områden som passar till ängar. Ängar är artrika miljöer och bidrar alltså till en ökad biologisk mångfald. De lockar bland annat till sig många pollinerande insekter.

När vi allt oftare nås av alarmerande nyheter angående den biologiska mångfalden anser vi att Nynäshamns kommun bör vara med och försöka vända den negativa trenden. Samtidigt är det (enligt SLU) på sikt billigare att sköta ängsytor jämfört med klippta gräsmattor eller perennytor, vilket borde vara positivt för kommunens ekonomi.

Vi vill att kommunen undersöker vilka områden i kommunens tätorter som skulle passa för ängar och att kommunen anlägger ängar på dessa platser.

Nina Jonsson medlem i MP

Anna Evans ledamot i MSN

Emma Solander gruppledare MP

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel