Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Nedskärningar för barn- och utbildningsnämnden är oroande"

Emma Solander (MP) skriver i en debattartikel om de besparingar som barn- utbildningsnämndens verksamheter måste göra under 2020.

Miljöpartiets de gröna i Nynäshamn ställer sig ytterst oroliga till barn- och utbildningsnämndens verksamhetsplan 2020 med dess nedskärningar som vi tror kommer att leda till att färre vill välja våra skolor, vilket kan leda till att också färre vill flytta till kommunen, vilket i sin tur leder till sämre utveckling i det lokala samhället på alla nivåer.

I kommunstyrelsens mål och åtaganden 2020 inleds det med att “kommunen ska ha en god arbetsmiljö så att samtliga barn och elever ska vara trygga och kan växa och utvecklas.”

Enligt Lärarnas Riksförbund riskeras detta med motiveringar som att medlemmar förväntas göra samma jobb med mindre resurser, vilket bidrar till ökad organisatorisk stress och dålig arbetsmiljö för alla.

Exempel på åtgärder enheterna vidtar sedan 2018 för att anpassa organisationen till minskade intäkter är personalminskning, ökade klasstorlekar, klassammanslagningar, restriktivare vikariehantering, inköpsstopp.

Miljöpartiet kan inte ställa sig bakom fler nedskärningar i verksamheterna, och röstade på avslag vid nämnden. SKL rekommenderar kommunen en högre kommunalskatt för att lösa problemen. Detta måste nu partierna börja att fundera över för att rädda våra barn, skola och omsorg.

Emma Solander (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel