Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Nynäshamn är inte på rätt väg – rekryterar personal som saknar kompetens"

Christer Dahl (S) riktar i en debattartikel kritik mot hur Nynäshamns kommun rekryterar nya medarbetare. Kommunen väljer medvetet att anställa personer som saknar fullvärdig kompetens, hävdar han.

I NP har nu kommunstyrelsens moderata ordförande Harry Bouveng vid flera tillfällen friskt brett ut sig med påståenden om den styrande borgerliga alliansens förträfflighet. Detta bland annat med påståenden om, att Nynäshamn äntligen är på rätt väg tack vare den borgerliga alliansens förträffliga politik.

Vi socialdemokrater ser dock tydligt hur detta tal skorrar falskt jämfört med den faktiska verkligheten.

När vi nås av de larm om en utbredd och hämmande tystnadskultur som uppstått i kommunen och hur alliansens politik tvingar olika kommunala inrättningar till så pass långtgående besparingar, att personalen ibland måste ta med sig eget personligt material för att kunna genomföra sina uppdrag förblir retoriken inget annat än tunn och vilseledande fernissa.

Fernissa i första hand avsedd att rikta uppmärksamheten åt annat håll. Taktiken kan dock få förödande konsekvenser med skrämda och hämmade medarbetare som tvingas leva under ständiga hot om eventuella omplaceringar eller uppsägningar. Tror verkligen alliansen själva på att detta leder till något gott och utvecklande, eller är de bara inte riktigt medvetna om dessa effekter av sitt sätt att styra? Om så är fallet är det hög tid att vakna upp om de verkligen vill kommunens bästa.

I larmet som når oss framgår också, att man mer eller mindre medvetet anställer medarbetare utan fullvärdig kompetens. Allt i en ambition att hålla kostnaderna nere på kort sikt. Frågan är då bara, hur kommer konsekvenserna och kostnaderna för detta att se ut på längre sikt? Hur kommer det att slå mot till exempel våra barn och unga inom skolans eller individ- och familjeomsorgens värld?

Den högstämda retoriken kolliderar som sagt med verkligheten och skorrar rejält falskt!

Trots detta vågar kommunstyrelsens ordförande påstå, att Nynäshamn är på rätt väg. Jag misstänker, att till och med flera av hans egna och den borgerliga alliansens övriga väljare kommer tycka, att detta är fullkomligt fel väg att gå om de får insikt i vad som pågår.

Spåren av det borgerliga styret förskräcker. Talet om, att Nynäshamn är på rätt väg är i själva verket inget annat än ett mycket typiskt och tydligt exempel på det gamla talesättet, att ”tomma tunnor skramlar mest”!

Christer Dahl, ordförande, Socialdemokraterna i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel