Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Ösmo Villaägareförening är inte allierad med något politiskt parti"

Ösmo Villaägareförening skriver i ett debattsvar att föreningen inte är allierad med Socialdemokraterna. Organisationen vill också bjuda in liberalen Sophia Sturesson till sitt nästa samverkansmöte.

Anmäl text- och faktafel

Genmäle till liberalerna Sophia Sturesson och Bernt Wåhlemans tidigare debattartikel i NP.

Ösmo Villaägareförening är inte en politisk organisation utan vi företräder våra medlemmars intressen och verkar för en sund och trivsam boendemiljö i Ösmo med omnejd.

Om Sophia Sturesson och Bernt Wåhleman hade försökt ta reda på fakta innan de satte sig ner och författade sitt debattinlägg, lämpligen genom att kontakta någon i Villaägareföreningens styrelse, hade de kanske bättre förstått vad det betyder. Att försöka utmåla oss som en sidoorganisation till Socialdemokraterna verkar bara vara ett plumpt sätt att försöka misskreditera det föreningssamarbete som nu börjar ta form i Ösmo. Vad syftet är med det är för oss oklart.

Vi tycker naturligtvis att det är bra att de anser att våra förslag är intressanta och viktiga men vi tycker samtidigt att det är tråkigt att de i samma artikel försöker politisera det pågående arbetet.

Det som faktiskt stämmer i deras debattartikel är att initiativet till det här föreningsuppropet togs av Ösmo Villaägareförening tillsammans med Ösmo socialdemokratiska förening. Syftet är dock inte politiskt utan handlar om att låta oss som bor och verkar i Ösmo få vara med och utforma vår framtida boendemiljö.

Vi i Villaägareföreningen företräder en majoritet av villaägarna i Ösmo men även om Ösmo är ett villasamhälle så täcker vi inte in alla som bor här. Ösmo socialdemokratiska förening är, som namnet antyder, en politisk förening. Men medlemmarna i den är i huvudsak också Ösmobor som bor och verkar i vår ort. Tillsammans representerar vi en avsevärd del av invånarna i Ösmo, men inte alla.

Så hur kunde vi då nå en större del av Ösmos innevånare för att låta dem få möjlighet att uttrycka sina tankar och åsikter kring vår boende- och fritidsmiljö? Vi i kom fram till att vi skulle försöka organisera ett föreningssamarbete där samtliga föreningar som är verksamma i Ösmo inklusive alla politiska partier med intressen i Ösmos utveckling skulle kunna vara representerade. Det vi i Villaägareföreningens styrelse var tydliga med var att vi hade som krav att det här samarbetet inte skulle vara av politisk natur utan tillåta alla som bor i Ösmo att komma till tals, oavsett partitillhörighet.

Som uppstart för det här samarbetet anordnades ett torgmöte i Ösmo centrum den 2 juni i år. Inbjudna var samtliga politiska partier (genom Ösmo socialdemokratiska förenings försorg) och en stor del av föreningslivet i Ösmo. Tyvärr var uppslutningen från de övriga politiska partiernas sida inte den bästa.

Två partier, Moderaterna och Sorundanet, tog kontakt och beklagade att de inte hade möjlighet att delta men från övriga partier fick vi ingen respons. Från föreningslivet deltog, förutom villaägareföreningen, Ösmo GIF Fotboll, Svenska kyrkan, Ösmo Hembygdsgille, PRO Ösmo, Lions Club Sorunda/Ösmo, lokala hyresgästföreningen, Ösmo-Torö församling, Sorunda församling samt Föreningen Sörmlandsleden.

Är även dessa föreningar nu att jämställa som sidoorganisationer till Socialdemokraterna i Sophia Sturessons och Bernt Wåhlemans sinnevärld?

Nästa samverkansmöte genomförs den 16 oktober kl 1800 i vårt nya kommundelskontor (före detta Ellevio/Nynhäshamn Energi) i Vansta industriområde. Vi hoppas då naturligtvis att Sophia Sturesson har möjlighet att delta som representant för sitt parti, men i första hand som engagerad Ösmobo.

Styrelsen, Ösmo Villaägareförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel