Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Ovärdigt av S att försöka vilseleda allmänheten"

Antonella Pirrone (KD) och David Öberg (KD) riktar i ett debattsvar kritik mot Socialdemokraterna.

Replik till Socialdemokraterna.

Nu är Socialdemokraterna i farten igen. De kommer återigen med en artikel som verkar vara skriven av någon som aldrig varit i Nynäshamn.

Att Socialdemokraterna kritiserar styret är i sig självt inte konstigt. De är ett ledande oppositionsparti, det är därför en del av deras roll att se till att vi inte hittar på dumheter. Men att Socialdemokraterna far med lögner och vilseledande artiklar riktade till allmänheten är anmärkningsvärt. Socialdemokraternas vilseledande artiklar visar antingen på inkompetens eller oärlighet.

Så låt oss bemöta Socialdemokraternas påståenden på sociala medier och Christer Dahls (S) artikel om Balder. Till att börja med äger inte kommunen Balder, fastigheten är privatägd. Om detta är vi alla överens.

Vi vill även tillägga att det inte är ett trygghetsboende, även om Socialdemokraterna gärna vill säga att det är det. Det handlar inte om att vi inte tycker att det ska vara det, men att vi inte kan besluta om att privatägda hyreshus ska vara trygghetsboende eller inte.

Dahl skriver att vi vill ta bort äldres möjlighet till trivsel. Han påstår att vi vill ta bort möjligheten till umgänge på Balder. Det är inte sant. Vi vill inte betala för ett kök och andra ytor som vi inte använder. Vi har sagt upp hyresavtalet för att omförhandla ytorna och hyran, inte för att ta bort samlingspunkten.

Att Socialdemokraterna ser detta som en indikation på att vi vill ta bort en uppskattad och välbesökt träffpunkt visar på inkompetens eller oärlighet. Det går såklart också i linje med Socialdemokraternas generella slagord om att de är snälla medan vi andra är dumma och tråkiga.

Det är dock Socialdemokraternas politik som är äldrefientlig i det här fallet. Om Socialdemokraterna på riktigt tror att den orimligt höga hyran (cirka 2,3 miljoner om året) inte påverkar socialnämndens budget och således även hur mycket resurser vi kan lägga på våra äldre så är de uppenbarligen inte lämpade att styra en kommun på över 28 000 invånare. Det handlar alltså om att sluta betala för ett kök kommunen inte har använt sedan Socialdemokraterna sålde Balder och att behålla en sammankomstlokal. Det är som sagt inte ens ett kommunalt kök det är frågan om.

För oss är det inte önskvärt att kommunen utövar en diktatorisk makt över privata fastighetsägare men Socialdemokraterna verkar ha svårt att se skillnad på kommunalt och privat.

Det är oroväckande när Socialdemokraterna inte kan agera som vuxna. Vi förstår att det är jobbigt att vara socialdemokrat i Nynäshamns kommun just nu.

Socialdemokraterna på riksnivå ligger på några av sina sämsta opinionssiffror någonsin och har nu lägre förtroende än Kristdemokraterna i både äldreomsorg och sjukvård. Men Socialdemokraterna måste kunna hantera sina känslor. Oppositionens roll är att kritisera och granska oss som styr. Men det är inte oppositionens roll att använda halmgubbar och osanningar för att försöka ta tillbaka makten.

Att använda sig av lögnaktig skrämselpropaganda med syftet att svartmåla Alliansens styre med KD i spetsen är ett ovärdigt sätt att tjäna billiga politiska poäng!

Resultatet blir istället ett vilseledande budskap som skapar oro och irritation bland medborgarna, äldre och dess anhöriga.

Vi förstår att Socialdemokraterna arbetar för valvinst 2022, det gör vi också, men det finns en gräns på hur långt man kan gå. Korsar man den gränsen visar det antingen på inkompetens eller oärlighet.

Antonella Pirrone (KD), kommunalråd, ordförande socialnämnden

David Öberg (KD), ersättare i socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel