Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Pensionärspartiet uppskattar beslutet om simhallsutredning"

Britt-Marie Jacobsson i Pensionärspartiet skriver i en debattartikel om beslutet att utreda en ny simhall i Nynäshamns kommun.

"Äntligen", får vi i Pensionärspartiet i Nynäshamn utbrista. Vi gläds åt och tackar för att kommunstyrelsen beslutat att uppdra till förvaltningen att en utredning angående ny simhall i kommunen initieras, ett bra och nödvändigt beslut. Att utredningen ska göras av en extern konsult är nödvändigt.

PPiN fick kravet om utredning av ny simhall tillgodosett efter valet 2014, då vi stödde treklöverns budget. Tyvärr blev den utredningen en ”utredning om var en simhall kunde placeras och att vi inte behövde en ny simhall”.

Simhallsfrågan började för oss med ett medborgarförslag, på ny simhall i kommunen, som ansågs besvarat, och fortsatte sedan i vårt politiska program till valet 2018. Nu vet vi att simhallen i Ösmo är i dåligt skick och att en ny simhall måste byggas.

Än en gång tackar vi för beslutet om en utredning av en extern konsult och hoppas att simhallen i Ösmo håller tio år till, som planerat, så vi inte blir utan möjligheten till såväl rekreationen och den viktiga hälsoaspekten vad gäller simning och vattengympa.

Britt-Marie Jacobsson, Pensionärspartiet i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel