Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Persson (L): ”Inte samhällets uppgift att servera frukost till barn och ungdomar”

Det är föräldrarnas och inte kommunens uppgift att se till att barn äter frukost innan de går till skolan, skrever Bo Persson (L) i ett debattsvar.

Anmäl text- och faktafel

Henrik Persson (S) påstår (NP 3/9) att de blåa partierna beslutat att barn ska gå hungriga till skolan. Detta är fake news på en nivå som inte ens Donald Trump når upp till. Henrik Person skriver vidare att: ”De har tagit bort den frukost som fram tills nu funnits för alla våra barn.” Han får det att låta som om frukost alltid funnits i skolan. I själv verket var skolfrukosten ett sent påhitt från (S) för att försöka vinna valet. Vid sammanträdet i Barn- och utbildningsnämnden tio dagar före valet lade ordförande (S) fram ett förslag om gratis skolfrukost. Detta hjälpte nu inte (S) att vinna valet. Tvärtom (S) förlorade ett mandat.

(S) hade en gång i tiden en slogan: ”Gör din plikt, kräv din rätt”. Man kan få ett intryck av att (S) slopat första delen av slogan. Det ingår i föräldraplikten att sörja för sina barn, vilket bland annat innebär att se till att barnen äter frukost innan de beger sig till skolan. För de föräldrar, som av en eller annan anledning inte klarar detta, finns hjälp att få från socialtjänsten. Att slentrianmässigt ta bort ansvar från föräldrar kan inte vara en kommuns uppdrag.

Bo Persson (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel