Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Resursbristen är planerad – nu offras den kommunala hemtjänsten

Att Nynäshamns kommun är i färd med att lägga ned den kommunalt drivna hemtjänsten är en negativ men väntad konsekvens av en sedan lång tid planerad resursbrist, anser Kjell Reinerdal.

I NP 28 augusti kan man läsa om en utredning av Nynäshamns kommunala hemtjänst som gjorts på grund av upprepade budgetunderskott på senare tid. Man frågar sig vad som ligger bakom underskotten, men det nämns inget om det spar-experiment som pågår sedan 10 år. En politiskt planerad resursbrist. Startad av sossarna, men det nya styret fortsätter.

Sedan 2013 har resursbristen nått en nivå där personalen inom äldreomsorgen får fullfölja sitt vanliga uppdrag fastän mer än 20 procent av resurserna har skurits bort. Jag hämtar siffrorna från kolada.se där Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, presenterar statistiska data.

2016 till exempel sparade äldreomsorgspersonalen in, i reda pengar, 55 miljoner kronor. Hemtjänstpersonalen hade det särskilt stressigt och mådde dåligt.

Personalbristen ledde bland annat till att ärendena i dagsplaneringen låg så tätt att det inte fanns tid för att resa mellan brukarna. Ledningen blev ”bekymrad” över de höga sjukskrivningstalen. Man kliade sig i huvudet, men beslöt ändå att fortsätta spara.

Men en tiondel av det sparade tog man och satsade, inte på ökad bemanning, utan på en utredning, ”Jaget, laget och uppdraget”, för att ta reda på varför så många i personalen blev sjuka. Det gavs lektioner i positivt tänkande för ”vi är varandras arbetsmiljö”. Tanken var väl att personalen, samtidigt som man sparar 55 miljoner och utför sitt uppdrag även ska ”peppa” varandra för att överbrygga de arbetsmiljöproblem som resursbristen åstadkommit.

Den stora lärdomen från ”Jaget, laget...” blev att folk i kommunhuset skulle prata med varandra.

Begreppet ”Den vertikala dialogen” infördes, så att problem förs upp till rätt nivå och blir lösta där. Det verkar ha gått sisådär med det, för sparandet drogs vidare.

Sedan 2018 är 25 procent av resurserna till äldreomsorgen bortskurna och numera är Nynäshamn den kommun i Sverige som satsar minst pengar per gamling. Snålast i Sverige. Det känns pinsamt och jag tycker att ett sånt bottenrekord rimmar väldigt illa med kommunens värdeord "Engagerad" och "Respektfull".

Men det hela tar som sagt inte slut där utan nu vill man spara ännu mer  och frågar sig samtidigt varför det blir budgetunderskott hela tiden.

Nu vänder jag mig till er som ligger bakom den planerade resursbristen:

Alltså, ni siktar medvetet 25 procent fel från början när ni lägger en budget och sen blir ni förvånade över att personalstyrkan inte har kunnat kompensera för det – åt er – under året. Och ovanpå det: I er utredning har ni mage att föreslå att det är kollektivavtal och personalpolitik som är problemet.

Vad krävs för att ni ska erkänna att det är ert sparande som är problemet?

Kjell Reinerdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel