Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Rösta för kvinnors rätt till sina egna kroppar

Nu på fredag är det 100 år sedan kvinnlig rösträtt klubbades igenom i Sveriges riksdag. Sedan dess har jämställdheten mellan kvinnor och män stärkts på vissa områden men det är just nu tydligt att vi riskerar att backa igen. Kvinnors rättigheter hotas och tyvärr finns det inför Europaparlamentsvalet politiker från KD och SD som motverkar kvinnors rättigheter, däribland rätten att bestämma över våra egna kroppar. Abort är i grunden en fråga om kvinnors rätt att själva bestämma över sina egna kroppar. Det är en mänsklig rättighet och en fundamental frihet för världens kvinnor.

Vi socialdemokrater kommer aldrig att acceptera en konservativ tillbakagång som inskränker de rättigheter som vi har kämpat för i över hundra år.

Det är hög tid att ta ställning nu. Rösta för kvinnors rätt till sina egna kroppar senast på söndag! Gör som jag och rösta på en S-kvinna.

Om du inte höjer din röst, kommer någon annan använda din tystnad.

Liselott Vahermägi

Ordförande S-kvinnor Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel