Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt S: Lägg ned blockpolitiken i Nynäshamn

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en kriskommission med uppgift att få kommunens ekonomi i balans och se över alla möjligheter att stärka välfärden och förhindra skattehöjning.

Kriskommissionen behövs för att lösa den allvarliga situationen Nynäshamn är i. Socialdemokraterna är beredda att omedelbart ingå i denna kriskommission. Vinner inte detta gehör är vi när som helst redo att leda kommunen igen när det nuvarande styret vill lämna över ansvaret.

Under lång tid, sexton år, styrdes Nynäshamn framgångsrikt av ett effektivt mittenstyre över de traditionella blockgränserna med Socialdemokrater och Liberaler som bärande partier.

Sedan åtta månader försöker ett högerblock ensamt styra kommunen i minoritet. Redan efter så kort tid är de på väg att gå skapa stora underskott och betala detta med skattehöjningar och neddragningar. Kommunens egna prognoser visar på många miljoner i minus redan detta år och ännu värre nästa år om inget görs.

Harry Bouveng (M), nu finns inte tid till pajkastning. Det är dags att ställa sig upp och gemensamt ta ansvar. Lägg ner experimentet med blockpolitik i Nynäshamn, det fungerar inte. Kanske är det så att ditt parti på riksplan ger order om att inte samarbeta mot mitten. Bortse från detta, det är bara politisk strategi. I riksdagen käbblas det men i kommunsverige är man mer konstruktiv och finner mer hållbara lösningar för medborgarnas bästa. På lokalt plan behövs samarbete och stabilitet och detta kan Socialdemokraterna leverera. Välkommen att höra av dig så sätter vi igång och jobbar.

Patrik Isestad (S)

Kommunalråd i opposition Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel