Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt (S): Låt barnen få gratis skolfrukost igen

Snälla förlåt mig du som nu får gå hungrig till skolan. De blåa partierna har beslutat att barn ska gå hungriga till skolan. De har tagit bort den frukost som fram tills nu funnits för alla våra barn.

Hungriga vargar jagar bäst finns det dom som påstår. Är det kanske därför de blå partierna så intensivt hatar att du som ska gå en lång skoldag ska få lite gröt eller en macka?

Mätta magar mår bäst och gör bättre ifrån sig i skolan. Det är så självklart att det inte behövs en forskare att bekräfta det. Alla som någon gång varit hungriga vet. Hur det svider och gnager. Till slut går det inte att tänka på annat än mat. Mattetal och Gustav Vasa får inte plats.

I USA pågår en strid där ytterhögern vill förbjuda skolor att bjuda på skollunch. I Sverige bekämpade högern gratis skollunch när den skulle införas. Det verkar vara något som ligger djupt ingrott. Motviljan att den hungrige ska få äta sig mätt. Att barnet ska slippa kurret och svidet i magen.

För det är detta det handlar om. När politiker beslutar får barn betala med hunger.

Jag skäms för att vara politiker. Över att inte kunna göra något åt mina blåa kollegors vilsenhet. De har tappat kompassen och det är du som får gå hungrig till skolan som får betala.

Om det nu inte är så att de verkligen tror på att hungriga vargar jagar bättre. Att de gör det här med flit. I så fall, låt mig upplysa om en sak: barn är inte vargar.

Återinför gratis skolfrukost för alla.

Henrik Persson Tro och Solidaritet Nynäshamn och Styrelsen för Solidaritet Socialdemokratisk förening Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel